Skip to content Skip to footer

MAART / APRIL 2024: MERKEN

SOTHYS. Naast het hoofdmerk IMAGE-SKINCARE worden in de salon producten van het Franse merk SOTHYS gebruikt. SOTHYS is één van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van cosmetische producten in de professionele cosmetica-industrie. De producten worden in meer dan 120 landen wereldwijd verkocht. SOTHYS levert zeer hoogwaardige producten en concepten voor direct zichtbare huidverzorging en huidverbetering en zijn alleen verkrijgbaar via cosmetische instituten,nafhna beautyfarms, wellnesshotels en spa’s. Onafhankelijke wetenschappelijke testen tonen de werkzaamheid van alle producten en behandelingen aan. Bij SOTHYS streeft men ernaar om zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Ze worden gecombineerd met bepaalde synthetische ingrediënten die streng geselecteerd zijn door toxicologische farmaceuten, omdat ze ook de 4 basisprincipes garanderen, die al hun producten respecteren: veiligheid, zintuiglijkheid, doeltreffendheid en natuurlijkheid. De producten van SOTHYS worden niet op dieren getest! Ook maakt men bij SOTHYS zich hard voor een aanpak die plastic vervuiling en armoede bestrijdt. Het hoofdkantoor van SOTHYS bevindt zich in Parijs.

Het bedrijf werd in 1946 opgericht door de dermatoloog en medisch bioloog Dr. Max Hotz. Dokter Hotz introduceerde in 1946 een biologisch brandwondenserum speciaal voor slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Hij was één van de eersten die concentraties van werkzame stoffen in glazen ampullen produceerde, die geen bewaarmiddelen bevatten en daardoor bijzonder huidvriendelijk en efficiënt waren. De producten werden verkocht via zijn cosmeticasalon, die gevestigd was aan de Rue du Faubourg Saint-Honoré in Parijs. Voor zijn producten koos hij de naam van de Egptische godin SOTHYS. De oude Egyptenaren gaven deze naam aan een ster van verblindende helderheid en schoonheid De godin werd het merklogo op de gezichts – en lichaamsverzorgingsproducten van het merk.

In 1966 nam de familie Mas het bedrijf over en breidde het bedrijf internationaal uit. Tegenwoordig is het merk SOTHYS vertegenwoordigd in 15.000 cosmetische instituten in – zoals vermeld – meer dan 120 landen over de hele wereld.

In 2007 werd de SOTHYS-tuin Les Jardins Sothys geopend in Auriac (Corrèze). De 3,7 hectare grote botanische tuin met verschillende ruimtes wordt gebruikt om de regionale flora te onderzoeken als leverancier van cosmetische actieve ingrediënten. Hier werd o.a. het gepatenteerde Boletus-extract 1055 ontwikkeld. Voor het eerst ter wereld worden de eigenschappen van Boletus, een soort Eekhoorntjesbrood, gebruikt in de cosmetica.

Naast het basisonderzoek dat plaatsvindt in samenwerking met de Universiteit van Limoges, is de Sothystuin open voor het publiek als een oase van rust. Op het terrein van de botanische tuin bevindt zich een exclusief restaurant dat in de keuken gebruik maakt van de kruiden, wilde bloemen en specerijen die in de tuin worden geteeld. In de aangrenzende boetiek worden regionale producten verkocht.

Naast het hoofdkantoor in Parijs, de tuinen in Auriac heeft SOTHYS een onderzoeks – en ontwikkelingsbedrijf genaamd Soredec in Brive (Frankrijk), zit de marketing en productie ook in Brive en is er een expeditie centrum in Ussac.

De vrouw die medeverantwoordelik is dat Sothys ook in Nederland een begrip is geworden, is Ineke Vollemans. Zijn nam vorig jaar na 44 jaar afscheid van het merk en werd opgevolgd door Robin Vollmer.

Meer informatie over SOTHYS klik …   HIER

Leave a comment