Skip to content Skip to footer

NOVEMBER / DECEMBER 2023: EQOLOGY

EQOLOGY: BALANS OMEGA-3 & 6 ONMISBAAR!

VETZUREN ZIJN ESSENTIEEL!

Vetzuren zijn essentieel voor het lichaam om optimaal te kunnen functioneren. Onder andere onze hersenen, spieren, huid en ook ons hart en vaatstelsel zijn hiervan afhankelijk. Van alle vetzuren zijn Omega-3 en Omega-6 de zogenaamde ‘essentiële’ vetzuren. Ons lichaam kan ze zelf niet aanmaken. Het lichaam moet deze binnen zien te krijgen via de voeding of voedingssupplementen. Omega-3 zit in o.a. in vette vis, avocado en walnootolie.

De bekendste vorm van Omega-6 is linolzuur. Omega-6 zit vooral in vlees, plantaardige vetten en margarines. Het regelmatig innemen van Omega-3 vetzuren is van groot belang voor de ontwikkeling van de hersenen, het immuunsysteem en het reguleren van een normale bloeddruk. Ook Omega-6 is van belang voor een goede gezondheid. Echter…….

DISBALANS TUSSEN OMEGA-3 & 6                                                                           

In de afgelopen 40-50 jaar zijn er grote veranderingen geweest in onze voeding. Wij consumeren elke dag veel bewerkte voedings-middelen en plantaardige oliën, zoals soja, zonnebloemolie en maïsoliën die tot wel 80% Omega-6 bevatten en weinig tot geen Omega-3 vetzuren. De verhouding tussen Omega-3 en Omega-6 is in disbalans, waardoor veel mensen onnodig risico lopen op gezondheid – en huidproblemen zonder dat men zich daar bewust van is. Een gevolg van deze disbalans is, dat we de afgelopen decennia een toename hebbengezien in langdurige, chronische ontstekingen die zich uiten in gewicht problemen en allerlei aandoeningen, waaronder veel ontstekings-gerelateerde huidproblemen, zoals acné en rosacea.

PURE ARCTIC OIL is een visolie welke bestaat uit pure Omega-3 olie van kabeljauw uit de koude, voedselrijke Arctische Oceaan aan de Noorse kust. De wijze waarop deze vis wordt gevangen en verwerkt is volledig MSC en CoC gecertificeerd. Dat houdt in dat de hoge kwaliteit is gewaarborgd. Aan de visolie zijn verder polyfenolen van organische olijfolie van hoge kwaliteit toegevoegd. Deze olijfolie is afkomstig uit Kreta; de “geboorteplaats” van de olijfolie. Pure Arctic Oil is een product met een optimale samenstelling. Er is bewijs dat bij dagelijks gebruik van de juiste hoeveelheid visolie gedurende minimaal 100 dagen een Omega-6 / Omega-3 in een gezonde balans van 5 : 1 of lager haalbaar is.

Deze balans zorgt ervoor dat de beschadigde cellen zich herstellen. De cellen kunnen beter hun werk uitvoeren. Bijvoorbeeld ontstekings-gerelateerde huidproblemen, zoals acné of rosacea zullen zichtbaar verbeteren, maar ook een droge huid zal minder droog worden. Dagelijkse inname draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem!!

VERHOUDING OMEGA 3 EN 6 METEN BIJ SALON LIZAN!

Met behulp van een eenvoudige bloedtest (klein prikje in de vingertop) die we in ons huidinstituut afnemen krijgt de klant snel uitsluitsel over de Omega-6 / Omega-3 verhouding. De test wordt op een Noors laboratorium geanalyseerd volgens de internationale standaard voor Omega vetzuren. Na 15 tot 20 dagen is de uitslag binnen en kunnen we op grond van de resultaten een goed individueel advies geven. Naast de PURE ARCTIC OIL zou dat ook bijvoorbeeld vitamine K2, Anti Age Collagen of één van de andere producten kunnen zijn.

 

Link naar het afspraak voor intakegesprek: Klik HIER

EFFECTEN PURE ARCTIC OIL:

 • GOED VOOR JE HART
 • GOED VOOR JE HERSENEN
 • GOED VOOR JE ZICHT
 • GOED VOOR HET IMMUUNSYSTEEM
 • GOED VOOR DE BLOEDDRUK EN TRIGLYCERIDEN LEVEL
 • GOED VOOR DE SPIERFUNCTIE
 • GOED VOOR SPIEREN, BLOED, BOTTEN EN IMMUUNSYSTEEM

 

 • VERZORGINGSPRODUCTEN KUNNEN DOOR DE VERBETERDE CELSTRUCTUUR (NOG) BETER HUN BEST DOEN:
  “HET MES SNIJDT DUS AAN TWEE KANTEN!”
 • VEGETARIËRS KUNNEN OOK PROFITEREN VAN OMEGA-3 SUPPLEMENTEN OM DE BALANS TE HERSELLEN; PURE OMEGA-3 VEGAN (EPA EN DHA) IS EEN PLANTAARDIGE OLIE VAN 100% VERSE, TRACEERBARE EN DUURZAME ALGEN!

EQOLOGY:

Is een Noors bedrijf, opgericht in 1968, dat natuurlijke voedingssupplementen ontwikkelt en verkoopt in Europa.
Klik HIER voor een video over Pure Arctic Oil!