Skip to content Skip to footer

OKTOBER 2023: Jane-Iredale Make-up

JANE IREDALE MAKE-UP:

Jane Iredale make-up is een minerale make-up afkomstig uit Amerika en ontwikkeld door …. Jane Iredale

Ruim 25 jaar geleden had Jane Iredale een idee: make-up creëren die goed is voor de huid met zuivere ingrediënten, huidverzorgende eigenschappen en een langdurig resultaat. Ze wist dat wat je op je huid aanbrengt je kan veranderen en besloot een positieve verandering in gang te zetten.

Lang voor ‘Clean Beauty’ een modewoord werd, zag Jane Iredale met eigen ogen hoe conventionele make-up de gezondheid van de huid aantastte. Als casting-director en producer werkte Jane nauw samen met veel acteurs/actrices die last hadden van een probleemhuid, die nog eens werd verergerd door zware make-up. Ze vroeg zich af waarom er geen make-up bestond die ook goed was voor de huid. Met één product zorgde ze voor een revolutie in de beautysector.

Haar ‘Amasing Base Loose Mineral Powder’ werd meteen enthousiast onthaald door skincare professionals. De formule van dit product bevatte voedende en beschermende ingrediënten, zoals granaatappel – en algenextracten. Dermatologen en plastisch chirurgen prezen het product om de kalmerende, dekkende en beschermende eigenschappen. Gebruikers vonden het geweldig dat het helemaal niet aanvoelde als make-up. Amazing Base bevatte geen van de bekende irriterende stoffen en – minstens zo belangrijk – was zorgvuldig samengesteld met ingrediënten die bijdragen aan een mooie huid. Deze minerale poeder-foundation helpt om de huid te herstellen en te beschermen, zonder in te boeten aan prestaties.

Tegenwoordig biedt Jane Iredale tientallen huidverzorgende beauty-oplossingen voor alle huidtypes en huidskleuren. Het hoofdkantoor van Jane Iredale zit nog altijd op het platteland van Massachusetts (VS), omringd door biologische boerderijen en tuinen die een inspiratiebron zijn voor Janes werk. Het merk achter de skincare make-up laat zich nog steeds leiden door het eenvoudige idee dat make-up er goed moet uitzien, goed moet aanvoelen én goed moet zijn voor de huid. Clean Beauty dus in de zuiverste betekenis!

Alle Jane Iredale producten zijn vrij van geurstoffen, bewaarmiddelen en vulmiddelen die irritatie kunnen veroorzaken. Bovendien voert Jane Iredale grondige tests uit om te garanderen dat alle formules veilig en effectief zijn, zelfs voor de gevoeligste huid!

DIERVRIENDELIJK          GETEST OP GEVOELIGHEID       VRIJ VAN SYNTHETISCHE PARFUMS         NIET COMEDOGEEN

Omdat verantwoordelijkheid nooit ophoudt, blijft Jane Iredale continu zoeken naar nieuwe manieren om de impact op het milieu verder te verkleinen. Het merk laat zich hierbij leiden door onderstaande principes:

  1.                              – we zien waar mogelijk af van plastic verpakkingen
  2.                              – we reduceren ons gebruik van nieuw ‘virgin’ plastic bijvoorbeeld door verpakkingen lichter te maken of te kiezen voor alternatieve materialen
  3.                               – we bieden zoveel mogelijk herbruikbare verpakkingen aan
  4.                                – we maken zoveel mogelijk recyclebare items

Bij Jane Iredale is maatschappelijke verantwoordelijkheid onderdeel van de merkfilosofie. Het merk draagt bij aan de gemeenschap en ondersteunt daarom organisaties die zich inzetten voor dieren, vrouwen en milieu.

Alle Jane Iredale producten met SPF zonbescherming worden uitvoerig getest op kwaliteit en doeltreffendheid. Bij het dagelijks aanbrengen van deze producten werken ze actief mee aan het beschermen van de huid en preventief op de vorming van huidkanker. Ze worden daarom ook aanbevolen en gelabeld door de Skin Cancer Foudation.                             

Verder worden alle producten van Jane Iredale die zonbescherming bieden ook gelabeld als Reef – Safe. Beschermen tegen de zon is heel belangrijk, maar er wordt niet stilgestaan hoe vervuilend chemische zonnebrandcrèmes eigenlijk wel zijn. Elk jaar verdwijnt er zo’n 14.000 ton aan zonnebrandcrème de zee in. De chemische stoffen die loskomen van je huid vernietigen plankton, zijn giftig voor vissen en zorgen dat koraal afsterft. Jane Iredale gebruikt enkel een fysische minerale zonnefilter uit microformaat, namelijk Titaniumdioxide. De mineralen blijven mooi op je huid liggen en beschermen je meteen tegen UVA en UVB-stralen. Ze werken als spiegeltjes die het licht (en ook blauw licht) weerkaatsen. waardoor je optimaal beschermd bent.

Door al deze positieve eigenschappen en de merkfilosofie van Jane Iredale staan wij voor 200% achter de producten van het merk Jane Iredale!

De nieuwe prachtige lipsticks van Jane Iredale zijn onlangs uitgebracht en ook in ons huidinstituut (en webshop) aanwezig.

                                    

Hier volgt nog een link naar een leuk Instagram-filmpje over Jane Iredale lipsticks:  klik HIER

Klik HIER om direct naar de producten van Jane Iredale in de webshop te gaan!

Leave a comment