Skip to content Skip to footer
Noorse visolie......

EQOLOGY

EQOLOGY is een Noors bedrijf, opgericht in 1968, dat natuurlijke voedingssupplementen ontwikkeld en verkoopt in Europa. In de afgelopen 40-50 jaar zijn er grote veranderingen geweest in onze voeding. Wij consumeren elke dag veel bewerkte voedings-middelen en plantaardige oliën, zoals soja, zonnebloemolie en maïsoliën die tot wel 80% Omega-6 bevatten en weinig tot geen Omega-3 vetzuren. De verhouding tussen Omega-3 en Omega-6 is in disbalans, waardoor veel mensen onnodig risico lopen op gezondheid – en huidproblemen zonder dat men zich daar bewust van is. Een gevolg van deze disbalans is, dat we de afgelopen decennia een toename hebben gezien in langdurige, chronische ontstekingen, die zich uiten in gewichtsproblemen en allerlei aandoeningen, waaronder veel ontstekings-gerelateerde huidproblemen, zoals acne en rosacea.

PURE ARCTIC OIL is een visolie welke bestaat uit pure Omega-3 olie van kabeljauw uit de koude, voedselrijke Arctische Oceaan aan de Noorse kust. De wijze waarop deze vis wordt gevangen en verwerkt is volledig MSC en CoC gecertificeerd. Dat houdt in dat de hoge kwaliteit is gewaarborgd. Aan de visolie zijn verder polyfenolen van organische olijfolie van hoge kwaliteit toegevoegd. Deze olijfolie is afkomstig uit Kreta; de “geboorteplaats” van de olijfolie. Pure Arctic Oil is een product met een optimale samenstelling. Er  bewijs dat bij dagelijks gebruik van de juiste hoeveelheid visolie gedurende minimaal 100 dagen een Omega-6 / Omega-3 in een gezonde balans van 5:1 of lager haalbaar is. Deze balans zorgt ervoor dat de beschadigde cellen zich herstellen. De cellen kunnen beter hun werk uitvoeren. Bijvoorbeeld ontstekings-gerelateerde huidproblemen zoals acné of rosacea zullen zichtbaar verbeteren, maar ook een droge huid zal minder droog worden. Dagelijkse inname draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem!!

BLOEDTEST:
Met behulp van een eenvoudige bloedtest die we in ons huidinstituut afnemen krijgt de klant snel uitsluitsel over de Omega-6 / Omega-3 verhouding. De test wordt op een Noors laboratorium geanalyseerd volgens de internationale standaard voor Omega vetzuren. Na 15 tot 20 dagen is de uitslag binnen en kunnen we op grond van de resultaten een goed individueel advies geven. Naast dePure Arctic Oil zou dat ook bijv. vitamine K2, Anti Age Collagen of één van de andere
producten kunnen zijn.